امروز با بررسی موضوع هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن با شما دوستان عزیز همراه هستیم.
هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن بر اساس عوامل زیادی تعیین می شود و افرادی که قصد انجام این نوع درمان را دارند، تلاش می کنند که در مورد هزینه مشخص شده درمان فیزیوتراپی اطلاعات بیشتری بیابند.
برای درمان دردهای ناحیه گردن پیشنهاد می کنیم پست الکتروتراپی گردن را مطالعه نمائید.
کلینیک فیزیوتراپی معینی در تلاش است با ارائه خدمات درمانی از جمله درمان ضایعات ارتوپدی ، نورولوژی ، روماتولوژی ، درمان آسیب های ورزشی ، سوزن درمانی و درمان های دستی و taping با بهترین متد های درمانی و تجهیزات پیشرفته نقش موثری در بهبود بیماران محترم داشته باشد.
برای جلوگیری از عوارض آرتروز گردن لطفا صفحه آرتروز گردن و روش های درمان آن را مشاهده کنید.
در ادامه مقاله به سوالاتی که در زمینه هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن برای شما دوستان عزیز پیش می آید و ذهنتان را درگیر می کند پاسخ می دهیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید باشد.
آیا در مورد آناتومی گردن اطلاع دارید؟
آیا در ارتباط با دیسک گردن و دردهای ناشی از این بیماری اطلاع دارید و منظور از انجام دادن فیزیوتراپی برای دیسک گردن چیست؟
دیسک گردن چه علائمی دارد و افراد از طریق چه نشانه هایی این بیماری را تشخیص می دهند؟
در کلینیک های فیزیوتراپی برای بیمار چه اقداماتی صوت می گیرد؟
در هنگام فیزیوتراپی ناحیه گردن چه کارهایی باید انجام شود؟
تشخیص دادن دیسک گردن از چه روش هایی امکانپذیر است؟
آیا در زمینه ابتلا به دیسک گردن سن خاصی وجود دارد؟
فواید استفاده از فیزیوتراپی برای دیسک گردن کدامند؟
هدف های مهمی که برای انجام دادن فیزیوتراپی دیسک گردن وجود دارد کدامند؟
هزینه انجام دادن فیزیوتراپی دیسک گردن بر اساس چه عواملی تعیین می شود؟
آیا در مورد آناتومی گردن اطلاع دارید؟
در کل ستون فقرات گردن هر فردی دارای هفت استخوان است که این استخوان ها را مهره می نامند و این مهره ها به همدیگر چسبیده شده اند. فاصله بین دو استخوانی که در ناحیه گردن وجود دارد به وسیله ماده ای اسفنجی پر شده و این ماده به عنوان دیسک میان مهره ای شناخته می شود. هر یک از این استخوان ها دو مفصل دارد که به سمت عقب کشیده شده و از طریق این مهره ها به مهره هایی زیرین دیگر اتصال یافته اند.
ساختار ستون فقرات گردنی خیلی شگفت انگیز است و به راحتی در جهات مختلف حرکت داده می شود. دامنه حرکتی موجود در این ستون فقرات در هیچ جای بدن وجود ندارد.
در خیلی موارد گردن ممکن است مستعد درد شود و برای بیشتر افراد، مشکل آفرین شده و در بیشتر فعالیت هایی که انسان ها در طول روز انجام می دادند این گردن درد، اختلال به وجود آورد.
استخوان های ناحیه گردن وظیفه محافظت از نخاع را بر عهده دارند و این استخوان ها، به سر این اجازه را می دهند که به راحتی تکان داده شود و حرکت طبیعی خود را انجام دهد. گردن دارای انعطاف زیادی است و سر به وسیله این مهره ها به آسانی به سمت جلو و عقب چرخش داده می شود و افراد این توانایی را دارند که حرکت سر خود را در جهات مختلف داشته باشند.
ستون فقرات گردن در کل، ساختاری از استخوان ها به علاوه اعصاب و ماهیچه های این ناحیه را شامل می شود.
این ستون دارای ساختار ظریفی می باشد و انعطاف پذیری بالایی دارد و این ساختار با هم سبب شده که گردن را به راحتی در جهات مختلف تکان داد.
در گردن رشته های عصبی زیادی از نخاع وجود دارد که پیام های ارسال شده از مغز را به دیگر بخش های بدن می فرستند. این ستون شامل هفت استخوان فشرده بوده و برای هر یک از این استخوان ها نام های خاصی قرار داده اند.
ستون فقرات گردن از قسمت بالا و پایین به دیگر نقاط بدن اتصال شده اند و از سمت بالا به جمجمه متصل شده و از ستون فقرات در پایین به اولین قسمت کمر وصل گشته است.
نقش مهمی که این ستون فقرات گردنی دارد به این موارد مربوط است که حفاظت از نخاع به عهده این ستون می باشد، همچنین این ستون، از سر حمایت می کند و حرکت را کنترل کرده و از این طریق خون را به مغز انتقال می دهد.
فتق دیسک در مواقعی به وجود می آید که دیواره هایی که در بین مهره ها وجود دارند پاره می شوند. در موارد زیادی حلقه های خارجی دیسک دچار پارگی شده و یک ماده از این قسمت خارج می شود و خروج این ماده ممکن است به ساختارهای دیگری که در بدن وجود دارد فشار آورد و در مواردی که بیشترین قسمت این ماده از دیسک خارج گردد، درد فرد زیاد می شود.
عصب های موجود در ناحیه گردن از نخاع انشعاب می یابند و از این طریق به بخش های دیگر بدن این عصب حرکت کرده و با این انشعاب ها در میان مغز و بدن ارتباط موثری برقرار می گردد.
آیا در ارتباط با دیسک گردن و دردهای ناشی از این بیماری اطلاع دارید و منظور از انجام دادن فیزیوتراپی برای دیسک گردن چیست؟
معمولا در ارتباط با دیسک گردن این دیدگاه وجود دارد که این بیماری در بیشتر مواقع، ناگهانی و به صورت یکدفعه در ناحیه گردن به وجود می آید، اما در موارد زیادی این مشکل به طور تدریجی و به مرور در بیماران بروز پیدا کرده و تمام زندگی بیمار را درگیر بیماری ناشی از درد گردن می کند.
در مواقع زیادی این عارضه به شکل تدریجی و بر اثر میکروترومای تکراری به وجود می آید، ولی در برخی موارد نیرویی شدید که شکل ناگهانی یک عارضه را ایجاد می کند، شکافی را در بخش های درونی گردن سبب می شود و این آسیب در قسمت محیطی گردن باعث دیسک می گردد. در خیلی موارد شکاف هایی که در ناحیه گردن وجود دارند با یکدیگر ادغام می شوند و شرایطی که که این مشکل را ایجاد می کنند به مرور فراهم می شود و فتق در بخش مرکزی دیسک شکل می گیرد.
فتق دیسک
فتق دیسک به وسیله دو مکانیسم در این ناحیه مشکلاتی ایجاد می کند، در یک منطقه فشار وارد می شود و این فشار آسیبی را به گردن وارد می کند، اما یکی دیگر از مکانیسم ها که معمولا شیوع بیشتری دارد، به تحریکات مختلف شیمیایی و موضعی بر می گردد و علائم دیسک گردن در این مواقع بروز می یابد.
محل این علائم اهمیت زیادی دارد و بیماران در ارتباط با ناحیه دقیق بیماری خود لازم است اطلاعات کافی در اختیار پزشک بگذارند، همچنین میزان آسیب وارده مهم می باشد و در حین درمان این میزان در نظر گرفته می شود.
التهاب هایی که در اعصاب به وجود می آید نیز در این میان مورد توجه است و به این التهاب ها و میزان آن باید دقت زیادی شود، فشاری که به عروق ناشی از گردن وارد می گردد نیز در بروز این علائم اهمیت دارد و در خیلی موارد فشار عامل اصلی به وجود آوردن درد ناحیه گردن است.
دردهای عصبی که در ناحیه گردن به وجود می آید، با گذشت زمان ممکن است سوراخ هایی را که در میان مهره های گردن وجود دارد باریک تر کرده و این آسیب به مرور سبب دیسک گردن شود.
کاهش حجم مایع میان دیسک ستون فقرات
در بیشتر مواقع افرادی که افزایش سن پیدا می کنند حجم مایعی که در میان دیسک ستون فقرات آنها وجود دارد کم شده و این مشکل از سی سالگی به بعد آغاز می گردد و هر چه سن بیشتر شود این مایع کاهش می یابد. اشیائی که به شیوه نادرستی جا به جا شوند، ممکن است به گردن افراد آسیب وارد کند.
برخی از شغل ها آسیب بیشتری را در ناحیه گردن ایجاد می کنند یا سبک زندگی که افراد دارند این احتمال را دارد که گردن دچار آسیب شود.
صدمه به ناحیه گردن نیز از علت های دیگر این بیماری است،
ژنتیک
عامل مهم دیگر در این زمینه، به ژنتیک مربوط است و در برخی بیماران این احتمال وجود دارد که دیسک تحلیل رفته و مشکلات بیشتری ایجاد شود.
در حال حاضر از موثرترین روش های درمان که برای کاهش دادن دردهای موجود در ناحیه هایی حساس چون گردن به کار می رود، انجام دادن فیزیوتراپی است. اتفاقاتی چون تصادف ممکن است به ناحیه گردن آسیب وارد کند و فعالیت های شدید و خم کردن گردن نیز به مرور زمان در این مورد مشکلاتی را ایجاد می کند.
خیلی از کارها مانند استفاده زیاد از کامپیوتر باعث ایجاد آسیب در ناحیه گردن شده و گردن درد را به مسأله ای مهم برای افراد تبدیل کرده است که با ادامه یافتن این دردها، این امکان وجود دارد که فعالیت های فرد کمتر شود و افراد نتوانند فعالیت هایی که در نظر دارند را به درستی انجام دهند.
در خیلی موارد ممکن است گردن درد فعالیت های فرد را کاهش دهد و به عبارتی دامنه حرکتی را کمتر کرده و دردی که افراد در شانه و بازوی خود احساس می کنند، ناشی از این آسیب در گردن باشد که با انجام دادن فیزیوتراپی و استفاده از دستگاه های خاص درمان این آسیب صورت می گیرد.
دیسک گردن چه علائمی دارد و افراد از طریق چه نشانه هایی این بیماری را تشخیص می دهند؟
دیسک گردن با علائم و نشانه های زیادی مشخص می شود و در هر فردی این میزان از آسیب متفاوت است و در خیلی موارد این امکان وجود دارد که فردی در ارتباط با درد گردن خود نشانه ای را احساس کند، اما بیماری دیگری علامت متفاوتی را در این زمینه تجربه می کند.
درد ناشی از دیسک گردن این احتمال را دارد که به صورت دردی انتشاری باشد و میزان درد ناشی از آسیب موجود در گردن تنها در ناحیه گردن احساس نشود و به مرور به دیگر قسمت های بدن به خصوص بازو و دست انتشار یابد.
تشخیص دادن این درد در ناحیه هایی چون دست، گردن و … فقط به وسیله پزشک متخصص و فیزیوتراپ باید انجام گیرد، به عبارت دیگر دردهایی که در قسمت های دست و بازوی بیماران به وجود می آید در وهله اول به بیماری دیسک گردن ارتباط داده نمی شود و لازم است که پزشک با انجام دادن معاینات لازم در این مورد تشخیص مهم را به کار گیرد و نتیجه را به بیمار اطلاع دهد .
فشرده شدن ناحیه نخاع
در موارد دیگری علائم بیماری دیسک گردن ممکن است به فشرده شدن ناحیه نخاع مربوط شود که بیمار با مراجعه به موقع به پزشک، می تواند از آسیب بیشتر جلوگیری کند و اقدامات مهم را انجام دهد.
از علائم دیگر این بیماری به ناحیه درد و انتشار آن مربوط است که در خیلی موارد بیماران این درد را به صورت یکطرفه احساس می کنند و این درد در یک طرف بدن منتشر می شود، اما در برخی موارد درد ناشی از دیسک گردن دو طرفه بروز می یابد و بیماران را بیشتر درگیر می کند.
توجه به این درد و بررسی ناحیه انتشار آن در قسمت های بدن برای درمان کردن دیسک گردن اهمیت زیادی دارد و بیماران نیاز می باشد که در این باره اطلاعات لازم را در اختیار متخصصان مربوطه قرار دهند.
درد در خیلی مواقع بیشتر می گردد و افراد در زمانی که گردن خود را به جلو و عقب تکان می دهند این درد تشدید شده و این امکان وجود دارد که درد بیشتری را تجربه کنند، به عبارت دیگر یکی از علائم و نشانه های دیسک گردن به مواردی مربوط می شود که بیمار در حین تکان دادن سر یا انجام دادن فعالیت های خاص در گردن خود احساس درد کرده و با گذشت زمان محدوده این درد زندگی و فعالیت های روزمره فرد را دچار اختلال می کند.
در مواردی که افراد گردن خود را بچرخانند نیز در ارتباط با دیسک گردن ممکن است درد بیشتری تجربه کنند.
افرادی که در مدت خاصی با چرخاندن گردن خود احساس درد شدیدی کرده و این درد انتشار می یابد، بهتر است با پزشک در میان گذاشته و پزشک آگاه در مورد دیسک گردن یا بیماری های دیگر به بیمار اطلاع دهد.
درد دیسک گردن در مواردی به صورت گزگز در این ناحیه احساس می شود، اما در موارد دیگری بیماران بیان می کنند که درد ناحیه گردن با مور مور شدن در نقاط دیگر بدن حس می گردد.
علامت دیگر بیماری دیسک گردن این است که بیماران در مواقعی چون سرفه شدید، گردن درد شدیدی را به نسبت دیگر افراد تجربه می کنند و این درد برای چند ثانیه ادامه دارد.
علت های زیادی در ارتباط با گردن درد وجود دارد و در برخی موارد افرادی که ستون فقرات گردنشان در مواقعی چون هنگام صحبت با تلفن و استفاده از کامپیوتر در وضعیت نامناسبی قرار بگیرد، ممکن است که درد گردن افزایش یابد و به بیماری دیسک گردن مبتلا شوند.
تصادف هایی که با وسایل نقلیه صورت می گیرد یا افرادی که در حین انجام فعالیت های ورزشی دچار مصدومیت می شوند، دردهایی را در ناحیه گردن خود حس می کنند.
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
دردهای شدید
در موارد زیادی آسیب دیدن دیسک ناحیه گردن یا پاره شدن آرتریت، دردهای شدیدی را به وجود می آورد و یکی از دلایل اصلی دیسک گردن ایجاد پارگی ها در این ناحیه است.
درد ناشی از ناحیه گردن ممکن است در قسمت های متفاوتی از بدن حس گردد و افراد را گیج کند. در موارد زیادی درد در بخشی از گردن احساس می شود و بیمار در حین تکان دادن گردن خود درد دارد، اما در موارد دیگر این درد در شانه و دست افراد آنها انتشار می یابد و بیمار را درگیر مشکلات زیادی می کند.
دردهای شدید و سنگین نیز از علائم دیگر دیسک گردن است. در برخی موارد در این ناحیه گرفتگی عضلانی رخ می دهد و بیماران ضعف شدیدی را در قسمت دست و بازو تجربه می کنند. در مواقعی عصب در گردن تحریک شده و درد ناشی در این ناحیه به بازو وارد می شود و افراد ضعف یا مورمور شدن را در قسمت بازوی خود حس می کنند، با ایجاد ضعف عضلانی بیمار درد زیادی را تجربه کرده و از فعالیت های خود باز می ماند.
در مواردی که افراد بیمار به درستی بتوانند فیزیوتراپیست خود را در جریان تمامی نشانه ها قرار دهند، به این طریق پزشک قادر است که راه درمان بهتری را برای فرد انجام دهد.
در صورتی که دیسک در گردن ایجاد شود، بیماری که به این آسیب مبتلا شده است با علائم و نشانه های متفاوتی به مرور مواجه می گردد.
عضلات گردن سفت می شوند.
در ناحیه گردن درد زیادی احساس می شود.
درد در بین بازوها منتشر می شود و در خیلی موارد این درد تنها در ناحیه گردن وجود ندارد، تشخیص دادن این نوع درد و علت اصلی آن توسط پزشکان آگاه صورت می گیرد.
احساس درد در بازو و دست ها از علائم مهم دیسک گردن است و این احساس بیشتر در زمانی که سر تکان داده می شود بیشتر تجربه می گردد.
در موارد زیادی بیماران سرگیجه را احساس می کنند و سردردهای شدید دارند که به تشخیص پزشک، علت اصلی آن دیسک گردن است.
بیماران معمولا سوزش در نوک انگشتان خود و دردهایی در ناحیه بازو را تجربه می کنند و عصب بازوها به ستون فقرات ناحیه گردن نزدیک است، به همین دلیل درد در این ناحیه خیلی شدت دارد و افرادی که دیسک گردن دارند و این درد به بازوهای آنها منتقل می شود، در خیلی موارد ممکن است تحمل درد را نداشته و ترجیح دهند در اسرع وقت درمان را انجام داده و از دردهای زیاد انتشار یافته در بازوی خود، در امان باشند.
در موارد دیگری بیماران اعلام می کنند که ناحیه گردن خشک شده و به نوعی توانایی تکان دادن و به حرکت در آوردن این ناحیه از بدن خود را ندارند.
سوزش زیادی در مواقعی که پوست بازو و دست احساس می شود درک می گردد.
در برخی موارد بیمار تعادل خود را در هنگام راه رفتن از دست می دهد.
برخی از عادات حرکتی به مرور سبب آسیب به ستون فقرات موجود در قسمت گردن می شود، شیوه نشستن و خوابیدن به عنوان عادات غلط، ممکن است آسیب های را به ناحیه گردن وارد کند. اضافه وزن نیز عامل مهمی در ارتباط با دیسک گردن است و در این موارد ستون فقرات تعادل خود را از دست می دهد و درد گردن در این ناحیه ایجاد می گردد و سر در زمانی که به جلو تکان بخورد، این درد بیشتر می شود.
عارضه و آسیب هایی چون دیسک گردن، با بالاتر رفتن سن افزایش می یابد و گردن درد بیشتری را باعث می شود.
دیسک های ستون فقرات به مرور دچار فرسایش می شوند و خشک می گردند و آب موجود در این ستون کاهش می یابد و قابلیت ارتجاعی که در این زمینه دارند را از دست می دهند.
در برخی موارد حادثه باعث آسیب زیاد می شود و علت آسیب ناشی از حادثه این است که سر به صورت ناگهانی به جلو یا عقب تکان داده می شود و با سرعت زیاد این اتفاق می افتد، با این آسیب فشار بالاتری به عضلات وارد می شود.
در بیشتر مواقع دردهای ناحیه گردن به دلیل کشیدگی عضلانی است و فشاری که به ریشه های عصب موجود در این ناحیه وارد می شود سبب این مشکلات می گردد.
بیمارانی هستند که به راحتی نمی توانند دست خود را تکان دهند و مشکل در این زمینه دارند. بیمارانی که دیسک گردن دارند، در مواردی که می خواهند دست خود را بالا ببرند، ممکن است درد زیادی را تجربه کنند و قادر به انجام دادن این کار نباشند، همان طور که گفته شد عصب دست با عصب های ناحیه گردن نزدیک بوده و تجربه درد بیشتر مسأله ای عادی است.
البته این علائم در همه بیماران به صورت برابر احساس نمی شود و در برخی موارد ممکن است بیمار، دردهای بیشتری را تجربه کند و با توجه به علائم ممکن است پزشکف تشخیص دیسک گردن دهد و به همین دلیل کمک گرفتن از فیزیوتراپیست ها اهمیت دارد.
در کلینیک های فیزیوتراپی برای بیمار چه اقداماتی صوت می گیرد؟
مراکز فیزیوتراپی که در زمینه دیسک گردن و آسیب های موجود در این ناحیه فیزیوتراپی و اقدامات مهم دیگر را انجام می دهند، مسلما به موارد زیادی دقت می کنند تا جلسات فیزیوتراپی و این نوع درمان موثر باشد و بیماران بعد از فیزیوتراپی درد کمتری را تجربه کنند.
انجام دادن درست فیزیوتراپی اهمیت دارد و در بیشتر موارد پزشک متخصص در زمینه فیزیوتراپی تلاش می کند که به وضعیت بیمار دقت کرده و با توجه به ناحیه آسیب دیده فیزیوتراپی را انجام دهد تا بیمار از درمان خود نتیجه بگیرد
به طور مثال اگر آسیب ایجاد شده در ناحیه گردن به دلیل تصادف باشد و بیمار در این ناحیه سفتی بیشتری را احساس کند، در مقایسه با زمانی که بیمار به دلیل خم کردن زیاد سر، نیاز به استفاده از فیزیوتراپی دارد، وضعیت متفاوت است و پزشک قبل از انجام این درمان به ناحیه تحت درمان بیشتر دقت می کند.
بعد از انجام دادن فیزیوتراپی به شیوه درست توسط فیزیوتراپیست، لازم است که کارشناسان این زمینه به بیمار در ارتباط با موارد مهمی نکاتی را یادآوری کرده و فعالیت های درست برای بهبود یافتن دیسک گردن را آموزش دهند.
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
آموزش های وضعیت درست گردن
یکی از این موارد حائز اهمیت آموزش دادن درست وضعیت های مربوط به گردن است که بیماران با این آموزش بعد از فیزیوتراپی از آسیب بیشتر در امان می مانند و جلسات فیزیوتراپی برای آنها نتیجه مناسب را ایجاد می کند، همچنین به بیماران در مورد مضرات خم کردن زیاد گردن اطلاعات لازم داده می شود و فیزیوتراپیست در ارتباط با این آسیب به طور کامل به بیماران خود آگاهی می دهد.
بیمارانی که شغل های خاصی دارند که مجبور به بلند کردن همیشگی اجسام سنگین هستند، بعد از فیزیوتراپی باید تلاش کنند که این فعالیت ها را محدود کرده و نکات مهم که متخصصان فیزیوتراپی آموزش می دهند را در نظر بگیرند تا درد ناشی از دیسک گردن بعد از انجام دادن فیزیوتراپی کاهش یابد.
توجه نکردن به توصیه های متخصصان فیزیوتراپی
در خیلی موارد بیمارانی که به فیزیوتراپی مراجعه می کنند، به توصیه ها و پیشنهادهای مهمی که متخصصان این حیطه ارائه می دهند توجه ندارند و مدت کوتاهی بعد از انجام دادن فیزیوتراپی، دردهای ناحیه گردن مجددا تجربه می شود.
یکی دیگر از موارد مهم که توسط کارشناسان این حیطه آموزش داده می شود، مربوط به انجام دادن درمان های مهم در زمینه دیسک گردن است که بیماران بتوانند به مرور و توجه توصیه های درست، مهره های گردن خود را حرکت داده و در این مورد دردی را تجربه نکنند.
آموزش دادن تمرینات تنفسی مخصوص شکم که از این طریق ستون فقرات گردنی فشار کمتری را تجربه می کند نیز اهمیت دارد و فیزیوتراپیست های آگاه، به بیماران خود در این زمینه آگاهی می دهند.
معمولا این مراکز ورزش های مناسب را به صورت صحیح به بیماران خود آموزش داده و تمرین درمانی را برای آنها انجام می دهند تا بیمار در مواقع خاصی از روز بتواند این فعالیت ها را به کار گیرد و وضعیت سلامتی بیمار ایجاد شود.
در هنگام فیزیوتراپی ناحیه گردن چه کارهایی باید صورت گیرد؟
برای درمان کردن گردن درد، در بیشتر مواقعی که درد شدید باشد، افراد می توانند به فیزیوتراپی و این مراکز مراجعه کرده و درمان خود را انجام دهند.
انجام دادن فیزیوتراپی به عنوان یک شیوه موثر برای درمان دیسک گردن از آن یاد می شود و این روش تنها راه درمانی مناسبی است که افراد اگر قبل از انجام دادن عمل جراحی آن را به کار برند نتیجه موثری را دریافت می کنند.
برنامه های فیزیوتراپی که در ارتباط با دیسک گردن به کار می رود، روش های مهمی است که کاهش درد را در پی دارد و سفت و خشک بودن گردن را کم می کند.
برای درمان دیسک گردن بهترین راه و ساده ترین روشی که افراد را راحت تر به نتیجه مورد نظر می رساند، مربوط به ارجاع به کلینیک های فیزیوتراپی است که با درمان به موقع معالجه فرد صورت می گیرد.
البته درمان های فیزیوتراپی را به عنوان راهکار کلیدی در زمینه بهبود دردهای ناشی از دیسک گردن می دانند و با این شیوه سلامتی فرد بازیابی می شود.
درمان فیزیوتراپی با استفاده از دستگاه های پیشرفته صورت می گیرد و درد در این ناحیه کاهش می یابد و عضلات حالت ریلکس پیدا می کنند.
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
ارزیابی درست
در مرحله اول در زمینه فیزیوتراپی گردن، باید ارزیابی درستی توسط متخصص یا فیزیوتراپیست برای بیمار صورت گیرد و در برخی موارد که افراد در ناحیه دست خود دردهایی را تجربه می کنند، ممکن است منشأ این درد به گردن مربوط باشد و مراجعه به پزشک و انجام دادن فیزیوتراپی بعد از تشخیص پزشک، بهترین روش درمان دیسک گردن است.
هنگامی که فرد به فیزیوتراپی گردن مراجعه می کند، لازم است قبل از هر اقدامی هر پرسشی که از فیزیوتراپیست دارد را به طور دقیق بپرسد و از این طریق پزشک بتواند راهنمایی مناسبی را برای فرد در نظر بگیرد و برای بیمار تمامی موارد مهم را شرح دهد تا از بیمار دغدغه های اصلی اش کاهش یافته و با خیالی آسوده فیزیوتراپی را استفاده کند.
همان طور که اشاره شد در جلسه اول مراجعه بیماران به فیزیوتراپی ارزیابی اولیه صورت می گیرد و از این طریق فیزیوتراپ در مورد مشکل فرد و طول مدت درد بیمار را بررسی می کند و با انجام معاینات این مسأله را تشخیص می دهد. در خیلی موارد طول مدتی که فرد درد را تجربه می کند تعیین کننده مسائل مربوط به انجام دادن فیزیوتراپی است و وضعیت سلامتی بیماران در زمان کمتری مشخص می شود.
در روش درمانی فیزیوتراپی معمولا متخصص این زمینه با استفاده از روش های فعال درمانی کار خود را آغاز می کند و با توجه به ناحیه آسیب صورت گرفته در گردن و ناحیه های مختلف آن، به وسیله دستگاه درمان را انجام می دهند.
در خیلی موارد متخصص فیزیوتراپیست تلاش می کند با انجام دادن تمرینات مناسب آموزش به بیماران را انجام دهد و در کنار استفاده از شیوه مهم فیزیوتراپی در این زمینه از ورزش و آموزش دادن شیوه های درست به دیگر بیماران به کار می برد.
تمریناتی که صورت می گیرد برای این منظور انجام می شود که بیمار درد در ناحیه گردنش کاهش یابد و انعطاف پذیری در ناحیه گردن دوباره بهبود پیدا کند و قدرت عضلانی به حالت عادی بر گردد.
دامنه حرکتی مفاصل با استفاده از فیزیوتراپی بیشتر شده و افراد به راحتی می توانند گردن خود را تکان داده و دردی را در این ناحیه تجربه نمی کنند.
البته انجام دادن فیزیوتراپی در هر فردی متفاوت بوده و دادن برنامه های تمرینی در این زمینه، متفاوت است و پزشک بر اساس وضعیت بیمار و سوابق پزشکی که دارد این کار را انجام می دهد.
در خیلی موارد فیزیوتراپیست تمرینات مهمی را برای یک فرد پیشنهاد می دهد که در صورتی که فرد دیگری با توجه به درد گردن خود از این روش استفاده کند، ممکن است نتیجه ای در بر نداشته باشد و این مسأله به دلیل اصلی گردن درد بر می گردد.
در هنگام مراجعه به فیزیوتراپیست متخصص دامنه حرکتی گردن را در نظر می گیرد و از دستگاه های خاصی برای اندازه گیری کردن این دامنه بهره می برد و از این طریق، کیفیت حرکت گردن و راحتی فرد را بررسی خواهد کرد.
متخصص در این زمینه کار دیگری که انجام می دهد مربوط به اندازه گیری دقیق در مورد قدرت مربوط به عضلات گردن است که به پزشک در مورد وضعیت بیمار آگاهی می دهد. در خیلی مورد به همراه عضلات گردن این امکان وجود دارد که اندام های فوقانی نیز ضعیف شوند و بررسی قدرت این ناحیه مورد توجه فیزیوتراپیست قرار بگیرد.
در بیشتر موارد فیزیوتراپیست برای بررسی نقاط درد افراد، از لمس این ناحیه استفاده می کند و با دست ناحیه گردن را لمس کرده و به بررسی ماهیچه های گردن و سفتی و خشکی آن می پردازد
و در نظر می گیرد که ماهیچه های بیمار در مواقعی که لمس می شوند درد دارند یا خیر. در بیشتر موارد پزشک برای بررسی تحریک ستون فقرات تلاش می کند که بر روی این ناحیه فشار بیاید و با استفاده از لمس، گرفتگی های عضلانی و دیگر مشکلات را تشخیص می دهد.
در مواردی که افراد به دلیل درد ناحیه گردن و دیسک گردن به فیزیوتراپیست مراجعه می کنند، دکتر متخصص در مواقعی که افراد به دلیل درد خود نمی توانند کارهای مورد نظر را انجام دهند پرسش کرده و شدت درد را در زمان های مختلف بررسی می کند تا از دلیل و علت اصلی دردهای ناحیه گردن بیشتر اطلاع یابد.
مسأله مهم دیگری که فیزیوتراپ در این مورد به آن دقت می کند، قدرت فرد در زمینه احساس درد است که فرد تا چه میزانی این توانایی را دارد که دست خود را تکان دهد و در این موارد درد شدیدی از گردن به این ناحیه منتشر می شود یا خیر.
مسأله مهم دیگر در این زمینه به حساسیت بیماران به لمس مربوط است که با لمس در ناحیه گردن به درستی میزان فشار این ناحیه و درد را می سنجد.
پزشک قبل از انجام دادن فیزیوتراپی نحوه ایستادن و نشستن فرد را مورد بررسی قرار می دهد و شیوه های درست نشستن و راه رفتن را به فرد آموزش داده و به بیمار کمک می کند که روش های مناسب را یاد بگیرد و بعد از فیزیوتراپی این شیوه ها را در زندگی به کار برد.
تشخیص دادن دیسک گردن از چه روش هایی امکان پذیر است؟
برای تشخیص دادن بیماری و آسیب دیسک گردن روش های زیادی وجود دارد، در مرحله اول بعد از احساس هر گونه درد در این ناحیه لازم است که بیمار به پزشک و فیزیوتراپیست متخصص در زمینه آسیب های گردنی مراجعه کند و پزشک با توجه به سابقه آسیبی که در این ناحیه می باشد، تشخیص خود را انجام دهد.
در بیشتر موارد پزشک با تجربه با لمس ناحیه گردن بیمار و تجربه بالای خود، می تواند نوع بیماری را تشخیص داده و به بیمار خود در این زمینه اطلاعات کافی ارائه دهد، اما در مواردی که نوع آسیب مشخص نباشد یا برای تشخیص دادن درست این مشکل، ممکن است که پزشک متخصص از روش های دیگری که در حال حاضر برای تشخیص دادن دیسک گردن وجود دارد استفاده کند تا به این طریق اطلاعات لازم را از این روش های علمی به دست آورد.
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
معاینه فیزیکی بیمار
اولین و بهترین تشخیصی که در ارتباط با دیسک گردن وجود دارد، معاینه کردن فیزیکی خود بیماران است. در معاینه فیزیکی پزشک به دامنه حرکتی گردن بیمار توجه دارد و به طور کامل در مورد نواحی و ستون مهره هایی که درد را تجربه می کنند بررسی های لازم را انجام می دهد.
در موارد دیگر متخصص فیزیوتراپی برای تشخیص دادن دیسک گردن از آزمایش های بالینی در این زمینه استفاده می کند و پزشک از این راه نشانه هایی که در مورد فشردگی عصبی وجود دارد را به طور کامل بررسی کرده و با نتیجه آزمایشات می تواند بهترین شیوه درمان بیماری دیسک گردن را در بیماران به کار برد، روشی که به کمک آن، در زمان کوتاهی بیمار سلامتی خود را به دست آورده و سلامتی بیمار در وضعیت مطلوبی قرار بگیرد.
آزمایشات بالینی توسط پزشک و فیزیوتراپیست بررسی می شود و علائم بیماری های خاص و آسیب های گردنی مختلفی در این روش تعیین می گردد. در برخی موارد پزشک از روش آزمایش میلوگرام استفاده می کند.
آزمایش مهمی برای تشخیص دادن دیسک گردن و میزان این آسیب انجام دادن ام آر آی و استفاده از روش سی تی اسکن است و با توجه به آزمایش ها این کار صورت می گیرد.
تصویر برداری مغناطیسی یا همان ام آر آی از روش های مطمئن و خوب برای تشخیص دادن دیسک گردن است و به وسیله این تصویربرداری پیشرفته، هر گونه التهاب عصبی حتی کوچک ترین این التهاب ها به درستی تشخیص داده می شود و پزشک بعد از انجام دادن ام آر آی توسط بیمار می تواند تشخیص اصلی را اعلام کرده و با توجه به وضعیت بیمار درمان را شروع کند.
در بیشتر موارد اگر بیمار در وضعیت خیلی مشکلی قرار نگیرد یا آسیب و پارگی ناحیه گردن میزان زیادی نباشد، پزشک بهترین و راحت ترین روش یعنی فیزیوتراپی را به بیمار پیشنهاد می کند تا در اسرع وقت بیمار بتواند جلسات مورد نیاز برای این درمان کاربردی را انجام داده و زودتر به سلامتی دست یابد.
سی تی اسکن به عنوان یک آزمایش مهم و بعد از ام آر آی به بیماران توصیه می گردد، ولی در خیلی موارد استفاده از این آزمایش می تواند التهاب ها و کوچک ترین آن را نشان دهد.
سی تی اسکن از روش های تشخیص مهم برای دیسک گردن در نظر گرفته می شود و بیمارانی که از روش های کاربردی برای تشخیص درست بیماری خود در ناحیه گردن و استخوان ها استفاده می کنند، مسلما در زمان کمتری قادرند که در ارتباط با دلیل اصلی بیماری خود آگاهی یافته و با مراجعه به پزشک در اسرع وقت درمان را انجام دهند
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
آیا در زمینه ابتلا به دیسک گردن سن خاصی وجود دارد؟
در خیلی از افراد دیسک گردن و علائم آن ممکن است به وجود آید. معمولا این بیماری در سنین میان 30 تا 40 سال از سنین پایین تر بیشتر مشاهده می شود، همچنین افرادی که میانسال بوده به دلیل ژنتیک و عوامل آسیب رسان دیگر بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیسک گردن و مشکلات ناشی از این دردهای شدید هستند.
در کل افراد در هر سنی که باشند، اگر برای مدتی طولانی گردن خود را خم کنند یا به ناحیه گردن فشار زیادی وارد گردد، این امکان وجود دارد که مبتلا به دیسک گردن شوند و مجبور به تحمل عوارض این بیماری شوند، حتی مطالعه طولانی و بیش از حد و خم کردن سر در این مواقع، بر مهره های موجود در ناحیه گردن تأثیر می گذارد.
هر فردی در هر سنی ممکن است دردهای شدیدی را در ناحیه گردن خود تجربه کند و توجه به شیوه های درست زندگی که افراد را این آسیب دور می کنند، اهمیت زیادی دارد.
فواید استفاده از فیزیوتراپی برای دیسک گردن کدامند؟
روش درمان فیزیوتراپی یکی از شیوه های مناسب برای درمان دیسک گردن می باشد. بعد از انجام دادن این روش فواید زیادی را فرد مشاهده می کند.
درمان فیزیوتراپی به عنوان یک درمان غیر تهاجمی شناخته شده است و افراد زیادی با خیال راحت می توانند از این شیوه درمانی مفید استفاده کنند.
درمان فیزیوتراپی عوارضی ندارد و بعد از انجام این درمان بیماران درد را تجربه نخواهند کرد.
اثرات جانبی مضر در شیوه فیزیوتراپی وجود ندارد و در کوتاه ترین زمان بیماران نتیجه مناسب را از درمان خود دریافت می کنند.
بدون نیاز به انجام دادن عمل جراحی، درد ناحیه گردن کاهش می یابد.
در فیزیوتراپی قوای عضلات به حالت عادی برگردانده می شود و عضلات قوی ایجاد می گردد.
با استفاده از این روش درمانی و توجه به نکات مفید که فیزیوتراپیست مطرح می کند، می توان از بازگشت بیماری جلوگیری کرد و دردهای ناشی از دیسک گردن را برای همیشه کاهش داد.
ماهیچه ها و عضلات ناحیه گردن به وسیله فیزیوتراپی انعطاف می یابند.
فایده دیگر روش فیزیوتراپی و مزیت استفاده از شیوه فیزیوتراپی، در ارتباط با دیسک گردن این است که نواحی آسیب دیده مانند گذشته می توانند کشش و انعطاف خود را داشته باشند.
هدف های مهمی که برای انجام دادن فیزیوتراپی دیسک گردن وجود دارد کدامند؟
اهداف خاصی برای انجام دادن فیزیوتراپی دیسک گردن وجود دارد و این نوع درمان مزیت های زیادی را برای افراد ایجاد می کند.
اولین هدف انجام این درمان، کاهش دادن درد و خشکی می باشد که در ناحیه ستون فقرات گردن وجود دارد.
هدف دیگر فیزیوتراپی این است که دامنه حرکت موجود در سر و گردن بهبود یابد و افراد در زمینه تکان دادن سر خود مشکلی نداشته باشند.
یکی دیگر از اهدافی که در زمینه فیزیوتراپی به آن توجه می شود، افزایش دادن و تقویت پویایی است تا بتوان عضلات پشتیبان این ناحیه را به راحتی تکان داد.
انجام دادن فیزیوتراپی اهمیت زیادی دارد، اما در صورتی این روش مناسب تلقی می شود که بعد از استفاده از این شیوه راهکارهای مناسب در نظر گرفته شود و درد کاهش یابد و بازگشت مجدد نداشته باشد.
ممکن است در مواردی که افراد دیر به مراکز فیزیوتراپی برای انجام دادن این روش مراجعه می کنند، به طور کامل دردهای ناشی از گردن درد از بین نرود و این درد ادامه داشته باشد، به همین دلیل مراجعه به موقع اهمیت زیادی دارد و می توان برای همیشه درد را از بین برد. در مواردی که این درد ادامه داشته باشد از شدت درد بعد از انجام دادن فیزیوتراپی کاسته می شود و افراد به راحتی می توانند گردن خود را در وضعیت مناسبی قرار دهند و حرکات روزانه خود را به درستی از سر بگیرند.
هزینه انجام دادن فیزیوتراپی دیسک گردن بر اساس چه عواملی تعیین می شود؟
هزینه لازم برای فیزیوتراپی دیسک گردن با توجه به موارد مهمی تعیین می شود و این هزینه در برخی افراد بیشتر دریافت می گردد.
عوامل مهمی در افزایش دادن این هزینه تأثیر دارند، مسلما هر چه آسیب در ناحیه گردن بیشتر باشد نیاز به انجام دادن جلسات بیشتری فیزیوتراپی است و این افزایش جلسات هزینه بالاتری را برای افراد ایجاد می کند.
اگر به دلیل تصادفات و حوادث مشابه به ناحیه گردن آسیب وارد شود، ممکن است گردن فرد بیشتر خشک گردد و برای این کار نیاز به جلسات بیشتر فیزیوتراپی باشد.
هزینه فیزیوتراپ دیسک گردن را وزارت بهداشت و درمان کشور تعیین می کند و به مراکز مختلف اعلام کرده تا این کلینیک ها در جریان باشند و بر اساس تعرفه موجود این درمان را انجام دهند.
در برخی موارد به تشخیص پزشک فیزیوتراپ، افراد برای درمان دیسک گردن خود نیاز دارند که هزینه بیشتری را در نظر بگیرند، یکی از موارد مهم در تعیین هزینه به تعداد جلسات بر می گردد و ممکن است در یک جلسه هزینه فرد افزایش یابد و درمان طولانی تری انجام شود تا بهبودی کاملی صورت گیرد.
شما در حال مطالعه مقاله هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن هستید
نوع دیسک و شدت ضایعه
برای درمان دیسک گردن با توجه به نوع دیسک و شدت ضایعه، هزینه فیزیوتراپی افزایش می یابد و در مواقعی که بیمار نشانه های درد بیشتری را تجربه می کند، ممکن است پزشک انجام دادن جلسات بیشتر فیزیوتراپی را پیشنهاد کند تا با انجام این روش بیماران از درمان های جراحی در امان باشند.
عامل مهم دیگر در ارتباط با هزینه فیزیوتراپی به مکان انجام دادن این روش مربوط است، در خیلی موارد افراد ترجیح می دهند که این شیوه درمان در منزل توسط فیزیوتراپیست صورت گیرد و همین مسأله برای بیماران هزینه بیشتری را در پی دارد.
در مواردی که برای بیمار به همراه استفاده از فیزیوتراپی در کلینیک از روش های مفید دیگر به کار برده می شود، هزینه فیزیوتراپی دیسک گردن افزایش می یابد.
در برخی موارد درد ناشی از آسیب وارده، تنها به وسیله جلسات فیزیوتراپی مثلا ده جلسه کاهش نمی یابد و با توجه به تشخیص پزشک، بیمار نیاز دارد جلسات فیزیوتراپی دیگری را به صورت تخصصی ادامه دهد و برای درمان آسیب موجود در ناحیه گردن خود اقدامات لازم انجام شود.
مورد مهم دیگر به ناحیه درد بر می گردد، در مواقعی که بر اساس مشاهده ام آر ای و یا سی تی اسکن مشخص شود که چند مهره گردن بیمار آسیب دیده و این درد در بازو و دست منتشر شده است، این احتمال وجود دارد که بیمار طول درمان طولانی تری را در پیش رو داشته باشد تا سفتی و خشکی مهره ها کاهش یابد و به نتیجه مناسب دست یابد.
جهت آشنایی با درد های ناشی از دیسک کمر لطفا پست الکتروتراپی دیسک کمر را مشاهده کنید.